AIRTUBE TENTEN

Elke kampeerdeer heeft zijn eigen individuele wensen als het gaat om de keuze voor de juiste kampeertent. Deze persoonlijke wensen hangen sterk af van hoe de kampeerder zijn vakantie inricht. Bijv. blijft hij langere tijd op een vaste plek of is hij juist erg mobiel en trekt hij van de ene plek naar de andere.

De laatste jaren zien wij een verandering in het vakantie patroon. Voorheen ging men zo snel mogelijk naar de uiteindelijke vakantie bestemming om daar alles op te bouwen om vervolgens na 3 weken weer alles in te pakken en huiswaarts te keren.

De huidige tentkampeerder neemt er meer de tijd voor en bezoekt onderweg verschillende steden of pretparken voordat hij op de uiteindelijke vakantie bestemming is. Ook verblijft hij niet meer langere tijd op èèn plaats maar worden er verschillende campings aangedaan. Dus bijv. een week op de ene camping en een week op een andere.

Deze mobiliteit heeft uiteraard ook invloed op de keuze van de kampeerartikelen. Die moeten immers snel op te bouwen en ook weer in te vouwen zijn. Licht van gewicht en klein van pakvolume.

Om aan deze vraag te voldoen heeft EUROTRAIL een aantal licht gewicht oppomptenten ontwikkeld. Oppomptenten (AirTube) zijn tenten die in een handomdraai zijn op te zetten en relatief licht van gewicht zijn.

Wat zijn AirTube tenten?

Dit zijn tenten waarvan het stokken frame is vervangen door speciale luchtkanalen AirTubes genaamd.
AirTubes zijn luchtkanalen van een speciaal TPU materiaal die bestand zijn tegen een hoge luchtdruk. De tubes worden met de meegeleverde pomp opgeblazen of met de elektrische pomp van Eurotrail (Eurotrail Electric Pump) tot 8-11 PSI (0.6-0.8 Bar).

De pomp is voorzien van diverse mondstukjes en een speciale Manometer die de druk precies aangeeft. De pomp heeft een overdrukventiel zodat u de tube nooit te hard kunt opblazen.

EUROTRAIL heeft gekozen voor losse AirTubes die elk afzonderlijk opgepompt moeten worden. De reden hiervoor is dat de huidige beschikbare koppelstukken die de AirTubes onderling koppelen vervaardigd zijn van een harder soort plastic wat minder soepel is en wat daardoor sneller knikt of dubbelvouwt. Deze vouw blokkeert de lucht doorstroming naar de AirTubes, waardoor u, voordat u gaat pompen, er eerst voor moet zorgen dat elk koppelstuk vlak ligt en een vrije doorstroom van lucht heeft. Daarnaast is deze vouw gevoelig voor lekkage.

Waarom een AirTube tent kopen?

AirTube tenten zijn snel op te zetten en dus ideaal voor een kort verblijft op verschillende plekken en u geen tijd of zin hebt om een grote traditionele voortent of tent op te zetten. De AirTube tent staat immers binnen ong. 30 min. ook het leeglopen en opvouwen is in een handomdraai gebeurd.
Kortom ideaal voor als u voor een paar nachten het gemak en comfort wilt hebben van een grote complete tent maar niet het opzet gedoe!

Waarom een EUROTRAIL AirTube Tent kopen?

Omdat Eurotrail gebruik maakt van speciale TPU air tubes die een optimale druk hebben van 8 tot 12 PSI maar getest zijn tot wel 20 PSI. Dit is meer dan nagenoeg elk ander merk en garandeert een zeer sterk en stabiel opblaassysteem.

Omdat bij de Eurotrail caravantenten het dak zo gesneden en gestickt is dat het water goed kan weglopen en er geen plassen kunnen blijven staan. Het dak-tentdoek is vervaardigd van een zeer stevig UV bestendig 150D Polyester met een waterkolom van minstens 5000mm.

Omdat alle ramen een speciale ”clear view“ folie hebben, wat nagenoeg geen kreukels heeft en altijd een helder zicht naar buiten biedt.

Omdat de tenten zijn voorzien van extra ventilatie gaas ramen zodat u ook bij slecht weer goed kunt ventileren.

Omdat de tenten compleet geleverd worden incl. pomp, scheerlijnen, duidelijke manual en begeleidend YouTube handleiding.

Omdat Eurotrail tenten een optimale prijs – kwaliteitsverhouding hebben en u jaren lang kampeer plezier bieden.

Maar ook:

Bij de AirTube kampeertenten hoeft u alleen de uiterste hoeken van de tent met een haring vast te zetten, de pomp aansluiten en u kunt de tent oppompen. Vervolgens de tent verder afspannen. Bij de AirTube caravan- of bustenten: schuif de pees door het pees-profiel van de caravan of bus heen. De hoeken van de tent met een haring vastzetten en u kunt de tent oppompen. Vervolgens de tent verder afspannen. Lees de meegeleverde manual goed door of kijk aandachtig naar het YouTube filmpje. Omdat Eurotrail een degelijk onafhankelijk Nederlands merk is en geen huismerk en als geen ander de wensen van de consument begrijpt en verwerkt in de verschillende productgroepen.
Omdat de productontwikkelaars bij Eurotrail zelf ook kamperen en de producten uitgebreid testen en laten testen.
Omdat de producten worden vervaardigd door vakbekwame specialisten en tot in detail zijn uitgewerkt
Omdat Eurotrail daardoor maximale garanties kan geven en een optimale prijs/kwaliteits verhouding.
Omdat Eurotrail over heel Europa verkrijgbaar is en u nagenoeg overal aanvulling voor uw Eurotrail kampeerspullen of onderdelen kunt aanschaffen.

Hoe zet ik een AirTube tent op?

Bij de AirTube kampeertenten hoeft u alleen de uiterste hoeken van de tent met een haring vast te zetten, de pomp aansluiten en u kunt de tent oppompen. Vervolgens de tent verder afspannen.

Bij de AirTube caravan- of bustenten: schuif de pees door het pees-profiel van de caravan of bus heen. De hoeken van de tent met een haring vastzetten en u kunt de tent oppompen. Vervolgens de tent verder afspannen. Lees de meegeleverde manual goed door of kijk aandachtig naar het YouTube filmpje.

Wat te doen bij lekkage?

In het uitzonderlijke geval dat de AirTube onverhoopt toch lek raakt dan kunt u deze plakken. Bij de levering zit tevens een reparatie stukje TPU materiaal. Deze kan met een goede componenten lijm geplakt worden op de lekkage.